Energetikai pályázat jelenik meg hamarosan a közép-magyarországi vállalkozások számára!

earth-405096_1280A jelenleg társadalmi egyeztetés alatt álló energetikai pályázat hamarosan elérhető lesz a Közép-magyarországi vállalkozások számára. A felhívás keretein belül a cégek csökkenthetik energiaköltségeiket, és energia hatékony felhasználóvá válhatnak.

A „Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel” című pályázat várhatóan 2016. november 15-től beadható lesz.

A közép-magyarországi régióban tevékenykedő vállalkozások most lehetőséget kapnak, hogy az energiafelhasználás költségeit nagymértékben csökkenteni tudják, akár megújuló energia igénybevételével is. Nagy előnye a pályázatnak, hogy a megvalósult projekt eredményeképpen a cégek képesek növelni versenyképességüket, valamint a környezettudatos működéshez is hozzájárulnak. Mindezekre vissza nem térítendő és visszatérítendő hitel is igényelhető.

Ajánljuk az érdeklődők figyelmébe ajánljuk az alábbiakban felsorolt, pályázatból megvalósítható lehetőségeket. Az épületek hőtechnikai adottságainak javítása, hőveszteségének csökkentése alapvető célja a felhívásnak, tehát a nyílászárók cseréjére, a hővédelem javítására, a tető szigetelésére, a hő termelő berendezések, szellőző- és hűtő rendszerek korszerűsítésére is igényelhető támogatás.

A megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységek közül, többek között napelem, napkollektor-, hőszivattyú rendszerek telepítésére is van mód.

Mind a vissza nem térítendő támogatás, mind pedig a hitel mértéke 45%. A támogatás így már 10% önerőtől is igénybe vehető, nyertes pályázat esetében!

Mind a támogatás, mind a hitel összege minimum 3 millió, maximum 50 millió forint!