Mire számíthatnak a vállalkozások 2020 után a pályázati rendszerben?

83d05390fe70f8b9f57e272702f6e25c_normalAz Európai Unió várhatóan a visszatérítendő támogatások arányát növelve alakítja át pályázati rendszerét 2020 után. Ahhoz, hogy az uniós támogatásokra jelentős mértékben támaszkodó magyar kkv-szektor a jövőben is sikeresen fejlődhessen, a vállalkozásoknak már most meg kell kezdeniük a felkészülést az új rendszerre. Amennyiben ezt nem teszik meg, nem kezdik el időben a felkészülést, a 2020-tól kezdődő pályázati időszakban akár több ezer milliárd forintnyi pályázati forrástól eleshetnek – hívta fel a figyelmet Harsányi Gábor, a Goodwill Consulting Kft. ügyvezető igazgatója.

Energetikai pályázat jelenik meg hamarosan a közép-magyarországi vállalkozások számára!

earth-405096_1280A jelenleg társadalmi egyeztetés alatt álló energetikai pályázat hamarosan elérhető lesz a Közép-magyarországi vállalkozások számára. A felhívás keretein belül a cégek csökkenthetik energiaköltségeiket, és energia hatékony felhasználóvá válhatnak.

A „Vállalkozások megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztéseinek támogatása a közép-magyarországi régióban kombinált hiteltermékkel” című pályázat várhatóan 2016. november 15-től beadható lesz.

Ismét elérhető lehet a kapacitásbővítő pályázat!

euroTársadalmi egyeztetés alá került két, régen várt pályázati felhívás, melyeket alább részletesen olvashatnak. A pályázatok keretében a kedvezményezettek lehetőséget kapnak eszközbeszerzésre és akár megújuló energiaforrások hasznosítására. Összesen 45 milliárd forint keretösszeg áll majd a pályázók rendelkezésére, melynek felhasználásával kapacitásbővítő fejleszti anyagokat adhatnak be.

Nagy lehetőségek nyílnak meg az ősszel a vállalkozások számára!

euNoha a nyár sem telt el eseménytelenül, már az ősz eleje is számos meglepetést tartogatott a pályázatok terén! A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program számos kiírása került társadalmi egyeztetés alá. Legyen szó akár energetikáról, akár kapacitásbővítésről vagy informatikai fejlesztésekről, biztosak vagyunk benne, hogy Ön is megtalálja a vállalkozásának valót az alábbi listában.

 

Elérkezett az idő a borászatok számára!

wine-780102_1920A Vidékfejlesztési Program keretein belül megjelent a „Borászat termékfejlesztésének és erőforrás-hatékonyságának támogatása” című, VP-3-4.2.2-16 kódszámú felhívás. 40 milliárd forintos kereten osztozhatnak majd a sikeres pályázatbenyújtók.

A felhívás célja, hogy lehetőséget biztosítson borászatok számára borászati gépek, technológiai berendezések beszerzéséhez, meglévő technológia vagy gépek korszerűsítéséhez, illetve építéssel járó fejlesztési beruházásokhoz. A beruházás célja lehet kifejezetten energia-, és más erőforrás-felhasználás hatékonyságának növelése, illetve megújuló energiaforrás alkalmazása.

Közép- magyarországi vállalkozások irány a külpiac!

2016. május 9-től benyújtható a „Mikro-, kis- és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása” (VEKOP-1.3.1-16) című pályázat.

PiacrajutásA támogatás kiosztásának célja, hogy a hazai kkv-kat a külföldi kiállításon, vásárokon vagy árubemutatókon való részvételre ösztönözze.

Ennek eredményeképpen növekedhet az export- és versenyképesség, illetve a hazai üzletemberek nagyobb eséllyel kapcsolódhatnak be a nemzetközi hálózatokba.

A pályázat lehetőséget ad továbbá a szomszédos országokkal történő együttműködés fejlesztésére.  50 százalékos támogatási intenzitás mellett az igényelhető összegeket minimum 1,5 millió forint, illetve maximum 10 millió forint között állapították meg.

 

Megjelent a közép-magyarországi régió pályázatainak éves fejlesztési terve!

A Magyar Közlöny 2016. évi 8. számában megjelent 1011/2016. (I. 20.) Korm. határozat, mely megállapítja a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program éves fejlesztési keretét, amelyben az összes 2016-os évben várható pályázat szerepel.

Előre láthatólag nem nagyon fognak dúskálni a régóta pályázatokra vágyó Pest megyeiek a támogatásokban, ugyanis kevés pályázat, nagyon kis keretösszegekkel fog megjelenni idén a központi régióban.

Lássuk melyek a legfontosabbak:

Vállalkozások:

  • VEKOP-1.2.1-15 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása Pest megyében, keret: 3,58 milliárd forint, egyszerűsített eljárásrend, várható megnyitás: 2016. január, első beadási nap: 2016. február.

2016 a pályázatok éve lesz Magyarországon!

euro52015. december 21-én a Világgazdaság honlapját megjelent cikk szerint a kormány új rendelettel ismét módosítja a gazdaságfejlesztési uniós pályázatok 2015-ös menetrendjét. Eszerint az év végén 18 felhívás jelenik meg.

NGM decemberben azt közölte, hogy év végéig közel 88 milliárd forintnyi uniós támogatás válik elérhetővé. Ebből 65 milliárd forintot közvetlenül a vállalkozások pályázhatnak meg. A többi között ipari parkok fejlesztésére 6 milliárd forint, logisztikai szolgáltató központokra 4 milliárd forint, beszállítói integrátorok támogatására 20 milliárd forint lesz. A támogatási kérelmek benyújtása leghamarabb a felhívás meghirdetését követő 30 nap múlva lehetséges, így a beadási időszak mindenképpen 2016-ban indul.

Decemberben is jelent meg pár felhívás, januárban viszont naponta jelennek meg új GINOP felhívások. Az alábbi kiírások jelentek meg a napokban:

  • Innovációs voucher (GINOP-2.1.4-15): A Felhívás célja egyrészt a mikro-, kis- és közepes vállalkozások bevonása az innovációs láncba, másrészt a voucher segítségével igénybe vett K+F+I szolgáltatások révén a vállalkozások K+F+I tevékenységének intenzitása fokozódjék.

Az elnyert támogatással egyrészt a vállalkozások számára szükséges, de általuk nem megvalósítható tevékenységgel kapcsolatos szolgáltatás igénybevételére nyílik lehetőség, másrészt arra, hogy a vállalkozások saját ötleteikkel, elképzeléseikkel közvetlenül megkeressenek egy-egy szolgáltatót (egyetem, kutatóhely, egyéb minősített szolgáltató), és azoktól innovatív termék, eljárás, vagy szolgáltatás kifejlesztése érdekében K+F+I-hez kapcsolódó szolgáltatást vegyenek igénybe.

Hódítsa meg Németországot tanácsadóink segítségével!

Építse fel leányvállalatát, értékesítse termékét/szolgáltatását Németországban és többszörözze meg árbevételét, nyereségét! Használja ki a Németországban elérhető versenyelőnyét!

Kiváló a terméke?

Kiváló a szolgáltatása?

Szeretné kiaknázni a német piac gazdasági előnyeit?

Szeretne versenyelőnyhöz jutni Magyarországon a német piac segítségével?

Szeretné megsokszorozni árbevételét?

Kiválóan el lehetne adni a termékeit/szolgáltatásait Németországban is!

Vétek lenne nem kihasználni a piac által kínált kedvező lehetőségeket!

Megérkeztek az első pályázatok a közép-magyarországi régióra

Hands showing euro coins

A Magyar Közlöny 2015. évi 162. számában közzétették a VEKOP 2015. évre szóló éves fejlesztési keretét, amely a A Kormány 1786/2015. (X. 30.) Korm. határozata a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program 2015. évre szóló éves fejlesztési keretének megállapításáról címmel jelent meg. Ebben táblázatosan fel van sorolva, hogy 2015-ös évben milyen pályázatok várhatók még.

Sokan úgy tudták idén, hogy VEKOP csak 2016-ban jön majd, ennek ellenéra csodák csodájára már 2015 4. negyedévében jönnek a kiírások. Na de azért nem olyan csodás ez, mint amilyennek első körben látszik. A táblázatban ugyanis vannak októberi dátumok is, november révén ezen pályázatok meghirdetése egészen biztosan csúszni fog. Ez a táblázatban szereplő pályázatok nagy részére igaz.

A menetrend szerint több mint 70 milliárd forintnyi forrás jön VEKOP-ban 2015-ben. Ebből azonban mindössze 16 milliárd forintot tesznek ki azok a pályázatok, amelyekben a mikro-, kis és középvállalkozásoknak lesznek elérhetők, ezek mindegyike októberre van meghirdetve, tehát csúszás lesz a menetrendhez képest. A VEKOP Éves Fejlesztési Kerete egyúttal azokat a forrásokat is bemutatja, amelyek más, sokkal nagyobb keretösszegű EU-s Operatív Programok forrásaihoz adódva együtt alkotják egy-egy országos, kiemelt pályázat keretét, ezekben a VEKOP forrás igen csekély mértékű.