Újabb sikerek a H2020 pályázatok terén!

A Goodwill CHorizon2020Mapégcsoport pályázati sikerei egy újabb nyertes H2020 projekttel bővültek, melyet ezúttal a bolgár Kontrax Rt. tudhat magáénak.

A cég egy innovatív, az e-kereskedelmi kommunikációt segítő szoftver ötletét alkotta meg, melyre 50 ezer euró támogatást igényelt, és nyert el a H2020-SMEINST-1-2016-2017 című kiírás keretein belül.

A Horizont 2020 program kiemelt célja nem más, mint hogy a tudományos áttörésekből üzleti lehetőségeket biztosító termékek és szolgáltatások megszületését elősegítse, éppen ezért a kutatástól a piaci hasznosításig kiterjedően az innovációs lánc minden szakaszához támogatást nyújt.

A Kontrax Rt. Bulgária egyik vezető informatikai vállalkozása. Céljuk, hogy ügyfeleiknek széles választékú informatikai megoldásokkal és termékekkel szolgáljanak versenyképes áron. Rendszerintegrációs megoldásokra szakosodtak, melyeknek alapját a legújabb infokommunikációs technológiák adják.

A nyertes projekt az „Integration-as-a-Service (IAAS) platform for e-Commerce data exchange – eHub” címet viselte, a lényege pedig egy olyan B2B szektort segítő platform megalkotása, amely egységesíti a tranzakciókat a különböző többcsatornás források között. A felület segíti a tranzakciók lebonyolítását a kiskereskedelemben tevékenykedő vállalkozások és a beszállítók között az e-kereskedelem területén. A rendszer modern, használata gyors és könnyű, nem szükséges hozzá programozási tudás. A szoftver segítségével koordinálni lehet az összes kereskedelmi tevékenységet, beleértve például a termék/katalógus ajánlását, a megrendelést, a szállítást, reklámozást. A rendszer valós időben kezeli az információkat, és azonnal továbbítja a megfelelő fél számára.

Ezúton is gratulálunk a vállalkozásnak, és reméljük, hogy a jövőben még több nyertes pályázatot tudhatnak majd magukénak!